zo. jul 14th, 2024

Ik gebruik al jaren de wachtwoorden APP ‘KeePass Touch’. Ik heb naar andere apps gekeken, maar de conclusie is, dat deze app voor mij perfect is.

Ik ben een tijdje opzoek gegaan naar goede wachtwoorden app, voor elke website en app gebruik ik uniek wachtwoord deze kan KeePass ook genereren. Ik gebruikte al een tijd KeePass Touch op mijn iPhone. Ik gebruik hem eigenlijk ook alleen op mijn telefoon (Android niet getest). De app zet de database met de wachtwoorden gecodeerd op de telefoon, dus zonder internet heb je nog wel toegang tot je wachtwoorden. Maar ik synchroniseer hem wel voor backup naar dropbox, maar dit moet je wel instellen.

Je kunt deze database vanaf dropbox downloaden op je ‘Windows’ PC en daar kun jij hem openen met een KeePass applicatie. Waarschijnlijk kun je vanaf je PC de dropbox database wel rechtstreeks openen, maar om corruptie te voorkomen (en ik gebruik hem bijna nooit op de pc) heb ik het wachtwoorden bestand ‘kdbx’ gedownload op mijn PC. Deze heb ik nadat ik een export (als backup in de kluis gedaan) heb gemaakt wel gelijk verwijderd. Laat dit bestand niet slingeren !

Voor de Windows applicatie heb je zowel een installatie als een portable versie. De portable versie is hoeft niet geinstalleerd te worden, alleen uitpakken en uitvoeren.

Ter info, deze applicaties zijn gratis. De telefoon app heeft alleen reclame banners (niet storend), wil jij hiervan af of wil jij de makers supporten, dan kost je dat €1,09.

Dus heb je nog niks probeer dit eens uit. En gebruik veel verschillende wachtwoorden, niet altijd makkelijk, maar wel belangrijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *