zo. apr 21st, 2024

ChatGPT is een compleet nieuwe manier van het communiceren met een computer. Je heb misschien wel vaker een chatbot gezien op website, daarmee kun je vragen stellen en je krijgt een antwoord van een computer. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Chatbot Billie van Bol.com, hier kun je specifieke vragen aan stellen. En als deze vragen goed zijn gesteld, dan geeft de ChatBot een antwoord wat van te voren is op gegeven door het bedrijf.
ChatGPT is daar in tegen een eigen denkend systeem, hier zijn dus geen antwoorden voor gedefinieerd. Dit systeem heeft tot 2021 vele internet pagina’s ingelezen, daardoor kan hij geen antwoord geven op actuele data.

De antwoorden die je krijgt zijn zo goed dat dit lijkt of je daadwerkelijk met iemand aan het chatten bent. En de grammatica zitten er bijna geen fouten in ook als je een vraag in het Nederlands stelt. Je krijgt bijna overal een antwoord op. Het is erg leuk om te zien wat dit programma kan.
Enkele voorbeelden van vragen:
schrijf mij een voetbal programma in C++
recept voor appleflappen (ik antwoord in het Engels, maar dan vraagje daarna gewoon “in het Nederlands”)

Voorbeeld vraag: Samenvatting van Harry Potter
Hierop kreeg ik een antwoord met 3 alinea’s
Daarop gaf ik als vraag: graag in 1 alinea
En daarop kreeg ik een korte samenvatting

Het is erg leuk om hiermee te spelen, je moet echter wel een account aanmaken.

Hoofdpagina: https://openai.com
De chatrobot: https://chat.openai.com

Dall.E 2

Er was een behoorlijk ophef/verbazing over dit product. Niet lang daarvoor was er een soortgelijke dienst, maar deze genereerd plaatjes op woorden die jij invoert. Deze plaatjes kun je gebruiken voor op je website, hier zitten geen rechten aanverbonden. Deze site is https://openai.com/dall-e-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *