zo. jul 14th, 2024

Ben je geïnteresseerd in programmeren en dat gekoppeld aan electronica. Van lampjes die gaan branden als je op een knop druk tot het laten draaien van een motor als er iets beweegt. Dan is de Arduino waarschijnlijk wel wat voor, dit wordt door heel veel hobbyisten en leerlingen gebruikt.
Ik zal hier niet uitgebreid in gaan op de verschillen tussen de Raspberry PI en de Arduino, maar het grootste en belangrijkste verschil is om het simpel te zeggen de Raspberry PI is een computer die zelfstandig kan draaien en de Arduino is een grote chip die je opdrachten nodig heeft. Ze hebben overeenkomsten maar ook grote verschillen ze zijn dus wat veel mensen denken geen concurrentie van elkaar.

Wil je beginnen met Arduino, schaf dan het starterskit aan. Ook al heb je wat ervaring met programmeren en/of electronica en uiteindelijk kom je er wel, maar dit setje helpt je een eind op weg. Zeker om de eigen programmeer taal en programmeer programma van Arduino te leren kennen

Arduino Starterskit

Is wel in het Engels!
Officiële Arduino website: https://www.arduino.cc
Starterskit: https://store.arduino.cc/fundamentals-bundle

Op deze website kun je veel dingen aanschaffen, maar er zijn andere wegen om aan deze producten te komen. Het boekje is wel in het Engels.
Startkits: https://nl.aliexpress.com/wholesale?SearchText=arduino+starter+kit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *