zo. jul 14th, 2024

Korte uitleg
Het DarkWeb valt onder een apart stuk van het Internet. Het wel bekende internet maakt gebruik van de extensie zoals .NL, .COM, .ORG, .DE etc Het DarkWeb maakt gebruik van de extensie .union, Deze is ook niet te open met de standaard webbrowser. Hiervoor heb je een TOR Browser voor nodig. Daarnaast zijn de webadressen niet logisch, zoals wij deze kennen. Kijk bijvoorbeeld naar de zoekmachine DuckDuckGo op het normale internet kun je deze benaderen via “https://duckduckgo.com“, maar het adres van DuckDuckGo op het DarkWeb is “https://duckduckgogg42xjoc72x3sjasowoarfbgcmvfimaftt6twagswzczad.onion/”
Wikipedia over DarkWeb

DarkWEB wordt geassocieerd met illegale handelingen, maar het DarkWeb zijn voor sommige mensen/beroepsgroepen van essencieel belang. Denk hierbij aan Journalisten die in een bepaald land niet veel mogen, daarom gaan ze m.b.v. het DarkWeb onder de radar.
Het browsen op het DarkWeb gaat een stuk trager dan op het normale Internet, dit heeft te maken met de opbouw van het DarkWeb. Je gaat nooit zomaar naar een site toe, maar je gaat altijd van site naar site naar site. Door deze manier is het lastiger om sporen te volgen. Je kunt gewoon een TOR browser downloaden, maar waar begin je ? Kijk als eerst even na een aantal .unoin sites die ik hieronder benoemt heb.
Als je volledig anoniem wilt blijven, dan moet je wel beginnen bij de basis. Hoewel niet verplicht is het raadzaam toch eerst een VPN op te zetten. De VPN verbinding zorgt er al voor dat je eigen pc niet te traceren is aan de hand van je nieuwe IP-adres. Zo kun je m.b.v. een VPN verbinding binnen één klik in America zijn, volgens jouw ip-adres. Een bekende VPN applicatie is b.v. NordVPN.

Als je echt veilig wilt werken, dan kun je gebruik maken van Tails. Hiermee kun je een bootable USB stick maken. Deze start Linux op met de gewenste software. Deze staat geen data op, dus je laat totaal geen sporen na. Hier een filmpje waarin het een en ander wordt uitgelegd: How to Access the Dark Web Safely in 2022
Download: https://tails.boum.org/install

Zoekmachines en handige sites op het DarkWEB
Ahmia – Zoekmachine alleen voor DarkNet adressen
HiddenWiki – A handy overview with lots of links to relevant dark web websites
DuckDuckGo – The search engine of choice on the dark web
Ahmia – A dark web search engine that allows very detailed searches
Daniel – Another overview of very convenient dark web links
ProPublica – A journalism platform
SecureDrop – A safe haven for whistleblowers
Keybase– Secure file sharing over the dark web

Een gedachte over “DarkWEB”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *